Topul trendurilor in web design din 2016

În ultimii ani putem observa o modernizare uimitoare în materie de web design. Această evoluție își are impactul cel mai proeminent în personalizarea mesajului către vizitatorul paginii și oferirea acestuia o experiență cât mai plăcută în timpul petrecut pe website.

Câteva dintre uneltele folosite în realizarea acestor obiective le puteți găsi în acest articol.

Responsive Design – Mai mult decât un trend, responsive design a devenit o necesitate în rândul website-urilor, acesta permițând adaptarea componentelor paginii web pe orice device, fie că este desktop, tabletă sau telefon. Prin urmare conținutul tău va fi disponibil pe o gamă cât mai largă de device-uri.

Deși este o tehnologie implementată de o bună perioadă, marea majoritate a website-urilor nu dețin această proprietate, așadar este un mod în plus de a ieși în evidență față de concurență.

Topul trendurilor in web design din 2016 3

Background images – În trecut imaginile mari pe o pagină web erau un subiect delicat fie din punct de vedere al timpului de încărcare a paginii, fie din punct de vedere al adaptării pe diferite device-uri. În ziua de azi imaginile de fundal pe paginile web sunt din ce în ce mai des întâlnite. O imagine potrivită poate fi foarte eficace în transmiterea unui mesaj sau în prezentarea unui nou produs.

Asigură-te că această imagine relatează exact conținutul dorit, dat fiind faptul că va ocupa o mare suprafață din spațiul tău de prezentare, altfel și-ar pierde din funcționalitate și o mare parte din suprafața paginii va fi irosită.

Background Videos – Spre deosebire de imaginile de fundal cu ajutorul videourilor în background poți ușor transpune clientul în ambientul companiei tale, relata experiența clienților tăi precum și a face înțeles sau a prezenta în detaliu un anumit produs.

O alternativă a videourilor în background constă în cinemagraph-uri care reprezintă un element dinamic pe o imagine statică. Necesită mai puține resurse în comparație cu videourile și reușește în acelas timp să ofere dinamică paginii tale și posibilitatea de a scoate în relief un detaliu pe care vrei să îl promovezi.

Topul trendurilor in web design din 2016 4

Live Chat – Foarte util în a crea o prezență personalizată pe website-ul tău, acesta te ajută în rezolvarea în timp real ale anumitor probleme întâlnite de către clienții tăi, lămurirea lor în privința anumitor detalii despre oferta ta și totodată poate fi o modalitate bună de a primi feedback.

Micro Interactions – Cu rol în creșterea experienței pe care clientul tău o are pe website, acestea te ajută să imprimi profunzime paginii tale.

Fie că le folosești pentru a obține feedback sau a facilita ușurința și plăcerea de a naviga pagina ta web, vizitatorul devine mai captivat dacă are elemente cu care poate interacționa.

Exagerarea lor desigur îl poate distrage de la conținutul tău așadar este de preferat să păstrezi lucrurile simple.

Topul trendurilor in web design din 2016

Card design – Această modalitate de a structura website-ul imprimă distincție și claritate conținutului tău, fiind împărțit în mai multe compartimente. Acestea pot fi ușor manipulate și pe o suprafață mică poți oferi vizitatorului o prezentare cât mai detaliată și distinctă a produselor tale.

Oferă o excelentă navigare îndeosebi pe device-urile mobile.

Consideri că unul din elementele prezentate mai sus s-ar potrivi perfect pentru pagina ta web?
Nu ezita să contactezi echipa noastră pentru a-l implementa pe website-ul tău!

[fbcomments]