10 Fonturi Profesionale pentru îmbunătățirea design-ului tău

Un design web excelent este format din mai multe elemente mărunte, de exemplu: o paleta de culori potrivita pentru tipul afacerii, un aspect plăcut al aranjării în pagină, imagini de înaltă calitate și desigur fonturi profesionale perfecte pentru tipul afacerii acelui site.

Fie că sunteți în proiectarea unui nou site web, a unui nou brand de lux, sau pur și simplu pentru renovarea de imagine a unui client este bine de luat în considerare aceste 10 de font-uri profesionale. Să trecem la treabă! 🙂

1. OSWALD

oswald

Oswald este un font modern creat ca o alternativă pentru Alternate Gothic. Prima apariție a acestui font a fost în anul 1903, iar în zilele noastre este imortalizat pe web prin logo-ul Youtube. Este recomandat pentru a fi folosit în special în logo-uri sau titluri de site / articole.

2. Raleway

raleway

Raleway este un tip de caractere de lux concepute pentru a fi utilizate în dimensiuni mari, cum ar fi titlurile de website-uri. “Cariera sa pe web” a început cu un singur font ușor, deloc potrivit pentru titluri, care apoi a fost extinsă într-o familie de 9 tipuri de caractere.

3. Poiret One

poiret-one

Poiret One oferă un design proaspăt și geometric, ușor de recunoscut pentru liniile sale oblice. Potrivit creatorului său a fost inspirat de un amestec de art deco și constructivism.

Este o alegere evidentă pentru logo-uri, titluri și oriunde dorești să evidențiezi o anumită zonă, liniile sale elegante fiind un început atragător.

4. Isidora

isidora

Isidora oferă un design modern care își are originea în fonturile geometrice sans-serif, fonturi foarte populare în anii ’20 și ’30. Acesta adoptă liniile lor curate, simple, dar adaugă câteva elemente moderne cum ar fi finalizările rotunjite și tăieturile diagonale.

5. Catamaran

catamaran

Catamaran este un font proiectat în mod expres pentru era digitală, datorită respectării standardului Unicode. Acest font versatil a fost proiectat să găsească un echilibru delicat între convențiile tipografice clasice și o doză de neortodoxim (cum ar fi picioarele sale asimetrice). Noi credem că a reușit!

6. Hammersmith One

hammersmith-one

Hammersmith One este un font cu un contrast slab având liniile foarte rotunjite. A fost inspirat din caracterele așternute folosind pensula pentru scrisorile oficiale. Se remarcă prin ampla lățime a caracterelor “e” și “s”. Acest font se adaptează perfect pentru rezoluții mici, lucru care îl face ideal pentru webdesign.

7. Gothvetica

gothvetica

Gothvetica este o încercare îndrăzneață a unei uniuni neverosimile dintre celebrele font-uri Gotham și Helvetica. Pentru moment este disponibil doar in font-uri CAPS dar dezvoltatorii săi lucrează și la o versiune de caractere mici.

8. Cornerstone

cornerstone

Cornerstone este un font eficient și modular, probabil ideal pentru o companie de construcții sau de comercializare a materialelor de construcții. Spunem aceste lucruri din cauza aspectului său – grație colțurilor ascuțite și a înălțimii alungite.

9. Simplifica

simplifica

Simplifica este un alt font (ALL CAPS – doar cu litere mari) ce poate fi folosit în diverse aplicații datorită distanței dintre caractere și a liniilor soft și curbate. Această combinație poate fi o alegere potrivită pentru un design de website elegant.

10. Corbert Regular

corbert-regular

Corbert Regular este un font curat și precis ce combină caractere rotunde, de tipul unui cerc ușor curbat, taiate perfect pentru a obține un efect modern. Este recomandat pentru folosirea în logo-uri și de asemenea pentru lucruri personale (articole de blog, scrisori, etc.)

[fbcomments]