5 locuri in care poti gasi imagini stock gratuite

Imaginile într-un site web ocupă un loc important în comunicarea vizuală cât și în experiența finală a utilizatorului. Găsirea de imagini stock perfecte, care să fie în măsura dorită de a exprima mesajul ce dorim să îl transmitem publicului, reprezintă o etapă importantă în pregătirea unui articol de blog, a unei campanii de publicitate sau chiar și în realizarea sau modificarea unui site web.

În funcție de amploarea proiectului la care lucrăm putem alege fie imagini stock cu plată (paid stock images), fie cele gratuite (free stock images). Există de asemenea posibilitatea creării de imagini originale, cele create de noi. Acestea se pot realiza fie în programele de editare vizuală ( Adobe Photoshop, Corel Draw, etc. ), fie folosind o camera foto personală pentru realizarea de imagini (ex. pentru realizarea de fotografii în sediul firmei, etc.)

5 locuri in care poti gasi imagini stock gratuiteDacă doriți să folosiți totuși imagini stock vă recomandăm câteva site-uri ce conțin sute de mii de imagini stock atât plătite cât si gratuite.

Topul nostru al site-urilor unde puteți găsi imagini stock gratuite este:

1. Pixabay (www.pixabay.com) Toate imaginile şi filmuleţele de pe Pixabay sunt fără drepturi de autor, fiind eliberate sub licenţa Creative Commons CC0. Le poţi descărca, modifica, distribui şi folosi fără a plăti drepturi de autor în orice scop, chiar şi în aplicaţii comerciale.

2. Death of Stock Images (www.deathtothestockphoto.com) În locul unei galerii de imagini accesibilă pentru public, Death of Stock Images vă permite să vă abonați la un newsletter ce vă trimite imagini stock gratuite în fiecare lună. Nu este locul ideal dacă doriți imagini stock într-un timp foarte scurt, dar este o metoda interesantă de a descoperi si de a obține imagini stock gratuite de calitate.

3. LoremPixel (www.lorempixel.com) Site-ul ideal pentru realizarea unui design de prezentare sau a unui site mockup. LoremPixel are o gamă variată de imagini stock concepute special pentru acest scop. Puteți utiliza opțiunea de „Placeholder Generator” pentru a genera imagini bazate pe dimensiuni, categorie și culoare.

4. Stock Up (www.sitebuilderreport.com/stock-up) Cu peste 13.000 imagini stock, StockUp nu este exact cea mai completă librărie. Se diferențiază însă prin calitate. Site-ul reprezintă o colecție de imagini stock gratuite din diferite directoare web, dar se axează doar pe cele acele imagini ce au doar un conținut de calitate.

5. Flickr (www.flickr.com) Flickr este un site de tip image sharing, unde oricine poate încarca imagini. Aproape toate imaginile sunt libere pentru a fi utilizare într-un mediu comercial, fara drepturi de autor.

5 locuri in care poti gasi imagini stock gratuite 3Dacă doriți totuși imagini stock premium, plătite, topul cele mai complete site-uri ce oferă acest timp de imagini este:

1. 500px (www.500px.com) 500px.com este unul dintre cele mai apreciate site-uri de fotografie profesională. Este de asemenea și o rețea de socializare dedicată pasionaților de fotografie, rețea care îți permite să creezi portofolii, să uploadezi fotografii și să primești feedback. E un mediu util și interesant care te poate ajuta cu siguranță să evoluezi în această arie. Pe 500px găsești tot felul de fotografii. De la simple poze, la cadre superbe pline de poveste. Majoritatea fotografiilor se pot achizitiona împreună cu o licență dar există și imagini gratuite.

2. Shutterstock (www.shutterstock.com) Probabil cel mai complet site de nișă ce conține peste 90.000.000 imagini stock, vectori, muzică, ilustrații sau secvențe video.

3. iStock (www.istockphoto.com) Unul dintre „jucătorii veterani” pe piața imaginilor stock plătite. Se poate achiziționa un credit pentru cumpărarea de conținut foto, video, audio sau se poate opta, dacă aveți periodic nevoie de imagini stock, pentru achiziționarea unui abonament pentru acest site.

[fbcomments]