10 sfaturi pentru imbunatatirea site-ului tau

Îți dorești să te asiguri că vizitatorii, posibilii clienți, nu vor ieși aproape imediat după ce au accesat un link către site-ul tău? Consideri că ai un conținut greu de găsit de persoanele interesate? Îți dorești ca oamenii să rămână mai mult timp și să navigheze pe site-ul tău? Urmează cele 10 sfaturi web gratuite pentru imbunatatirea site-ului tau de mai jos și cu siguranță vei avea un site mult căutat de către potențialii tăi clienți!
  1. Asigură-te că ai un logo profesional, bine definit și ușor de reținut. Logo-ul este o importantă parte din brand-ul tău, de aceea asigură-te că este localizat intr-o zona vizibilă de pe site-ul tău. Îți recomandăm să folosești o imagine de bună calitate si rezoluție înaltă, să ai grijă ca logo-ul tău să fie prezent pe toate paginile site-ului, să existe un link atașat logo-ului care face trimitere către prima pagină și dacă îți permite design-ul, să îl poziționezi in partea stangă sus sau în partea centrală.
  2. Construiește un meniu intuitiv. Meniul principal al site-ului este de obicei situat în partea de sus, alături de logo și informațiile de contact. Majoritatea site-urilor folosesc un meniu orizontal, vizibil in partea dreapta sus, dar există de asemenea și posibilitatea alegerii unui meniu vertical, în funcție de design-ul paginii. Recomandăm pentru imbunatatirea site-ului tau folosirea unor culori distincte, ușor evidențiate față de restul site-ului. De asemenea îți recomandăm să treci aici doar rubricile importante de pe site-ul tău, iar restul link-urilor să le treci în partea de jos a site-ului (footer).10 sfaturi pentru imbunatatirea site-ului tau
  3.  Folosește un design responsive. Un website responsive este acel site care, fără nicio altă setare se poate adapta vizual pe orice dispozitiv, indiferent de natura acestuia (laptop, pc, smartphones, tableta, smartTV) pentru o mai bună experiență vizuală a utilizatorului. Majoritatea  oamenilor ce au acces la internet, dacă vor dori să afle o informație rapidă, din mers, o vor face direct de pe smartphone-ul lor. Pentru imbunatatirea site-ului tau e bine să le oferi o experiență îmbunătățită de navigare pe site-ul tău pentru că asta va însemna timp mai mult petrecut pe site și implicit conversii mai mari pentru afacerea ta.
  4. Uită de Flash Player. Mulțumită disputei între Apple si Adobe, zilele plugin-ului Flash folosit în trecut pe majoritatea site-urilor, sunt numărate. Îți recomandăm în schimb pentru imbunatatirea site-lui tau să folosești HTML5. Toate dispozitivele moderne sunt adaptate pentru funcționarea cu acest tip de format. De aceea, e bine să ai în vedere, atunci când dorești să adaugi conținut nou site-ului tău, ca acesta să fie optimizat pentru noile tendințe.
  5. Alege font-uri ușor de citit. Când vine vorba despre această alegere, fiecare persoană are gusturi diferite. Nu contează ce font folosești pentru site-ul tău, atât timp cât acesta este unul clar, concis și cât mai universal. Folosirea unui font caligrafic, sau modern ar putea însemna o experiență înrăutățită pentru utilizatorul final.
  6. Folosește strategia culorilor pe site-ul tău. Îți recomandăm pentru imbunatatirea site-lui tau să folosești o gamă de culori cât mai apropiată de logo-ul și brand-ul care te reprezintă, evitând culori țipătoare sau foarte întunecate. Un site negru sau cu elemente închise, poate însemna în unele cazuri o experiență macabră pentru utilizator.
  7. Investește în fotografii de calitate. Există o vorbă adevărată „o imagine face cât 1000 de cuvinte”. Dacă ai un site care vinde produse fizice, un sfat important ar fi acela ca pozele să fie de calitate. Un client care accesează site-ul tău si ar fi interesat de un anumit produs, ar putea fi un client pierdut dacă pozele din descrierea produsului respectiv sunt de proastă calitate, blurate sau nefocusate.10 sfaturi pentru imbunatatirea site-ului tau
  8. Nu „bombarda” vizitatorul cu foarte multe reclame. Utilizatorii din mediul online, în general, sunt obișnuiți cu monetizarea ce există implementată în diverse site-uri. Este ok să ai una sau două reclame pe o anumită pagină, dar ar dăuna experienței de navigare daca ai avea foarte multe reclame sau publicitate de tip pop-up.
  9.  Nu uita de butoane. „Trimite” sau „Resetează” de la sfârșitul unui formular de contact pot fi cea mai urâtă parte a unui site. Te încurajăm să folosești un design „apetisant” de la care vizitatorii să nu se poată abține. Nu vor avea de ales și vor face click, astfel vei capta un număr mai mare de posibili clienți pentru afacere.
  10. Testează design-ul și funcționalitatea site-ului tău. Nimeni nu apreciază un site nefuncțional sau cu probleme, de aceea asigură-te înainte să îl faci disponibil pentru audiența ta din online, că fiecare link și fiecare buton este funcțional. Există o întreagă nișă specializată în acest sens, folosită inclusiv de marii giganți ai internetului Google si Bing(Microsoft).

[fbcomments]